Wednesday, June 29, 2011

Thursday, May 12, 2011

Mior Amirul Mior Azizul


Presenting Mior Junior..

Lama giler2 tak blog nih. Ni pun semua tido, Mama cecepat login. Sory dik, apa yg dan mama cite, insyaAllah di lain ari Mama storymorry pepanjang k.


Nama: Mior Amirul Mior Asahak
Birth: 11.1.2011
Birth Weight: 2.7 kg
Place of Birth: Columbia Asia Hospital, Seremban


Fight giler mama masa nak lahirkam Mirul. Dari pukul 4.30 pm admit sampai le ke tengah malam. Alhamdullilah selamat. (thats more matter 2 me than the pain)

Kat labour room tuh ada tv.. nak tau cite apa terpasang masa mama nak beranakkan Mirol.. cite Seniman Bujang Lapok! hehhe.. serius. takde sape terpikior nak tutup tv, thank god, volume slow.

Ayah sampai tertido sebelah mama nunggu.

Apapun, Welcome to the world sayang. Moga hidup Mirol dilimpahi rezeki yg halal dari Allah. Sentiasa ingat pada Allah. Hormat pada yang tua dan jadilah anak yg soleh.



p/s: Masa Mirol lahir tengah hot cite Ustaz Amirul, people around dok panggil awk Ustaz Amirul, insyaAllah.. but the name itself, Mama n Ayah dah decide long before u were born..

♥'s,

Friday, April 16, 2010

" Nak Kurung Baju.. "



" Mammaaa,.. Nak kurung baju.. " " Nak suar jean "...

Arrrrrggggggghhh.. ari2 Scha kemaruk nak pakai baju kurung...... Lepas mandi, sblm tidur mesti nak salin pakai baju kurung. Sampai Mama + Opah dok sorokkan baju kurung dan seluar jeans.

Tapi ni semua hukum karma.. (like i know what the meaning of it...)

Dulu masa Mama kecik sampai le dah sek men, Mama hanya pakai baju kurung time raya SAHAJA.. itupun setiap kali nak pakai muka masam giler. Sampai ada sekali raya pakai time nak amik gambar SAHAJA. Menangis tak?.. nangis la, apa lagi! Sian Opah + Atuk asyik kena pujuk Mama jek.

Sekarang ni, anak Mama pulak yang dok menangis pasal baju kurung. Menangis sebab nak pakai baju kurung! Masaalah nya, sepanjang masa plak tu nak pakai baju kurungnye...

Opah dok kata, macam mana nak main bola pakai baju kurung, terus Scha tarik kain atas lutut, pegang, n kick the ball!
Nak salin baju malam sebelum tido pun nak baju kurung...
Main basikal pun berbaju kurung...

Buat masa ni ada 5 helai baju kurung Scha yang boleh di pakai. Opah nak buat + belikan lg. Mama tak kasik, Mama cakap banyak2 pun buat apa, bila dah sempit, semua sekali sempit. Tunggu besar sikit lg baru buat lagi..

Among the first baju kurung yg u ada..,

* kaler ijau masa umur belum setahun, beli siap kat pasar malam
* kaler cream, bunga halus coklat, Opah Embun beli siap raya pertama masih boleh pakai sampai sekarang.
* kaler kuning, bunga besar warna warni, Opah Lela belikan belum umur setahun, besar, skrg ni baru boleh pakai
* kaler coklat pink, yg ni tempah sedondon ngan Mama, bercekak kat ujung lengan
* kaler putih, bunga halus biru, purple, tempah masa kahwin Uda + Chik.
*latest, baru beli, Opah Intan belikan, creamy, ngan bunga halus pink, sweet sgtttt...

Same goes ngan seluar jeans, tapi for me normal jek seluar jeans, yg tak normalnya, bila baju2 Scha yg lain taknak pakai, asyik2 "kurung baju" + "seluar jeans" !




p/s: Actually i really love seeing u on those "kurung baju". So sweet, so comel.


♥'s,


Monday, April 12, 2010

Chicken Pox @ Mizel

Sorry Mama lama tak update...

Banyak Mama nak cite pasal anak Mama sorang ni..

Tapi reason paling kuat Mama blog kali ni takut lupa peristiwa ni.. heheh

Scha kena demam campak! Dari petang Rabu minggu lepas Scha start demam. Khamis malam semalaman Scha tak tido. Scha gatal tapak kaki. Asyik suruh Mama garu. Mama ngan Ayah teman sampai dekat pkul 4 pagi Ayah dah terlelap. Scha plak pukul 6.30 pagi baru terlelap. Tu pun for an hour jek. Esoknya Mama bawak gi klinik bila tengok kat tapak kaki ada bintik2 merah.. hati Mama dah berkata, demam campak ni..

Bawak gi Klinik Kita, lupa nama doktor tu (doktor pompuan). Doc kata bukan demam campak, virus *hfkjhh (lupa..) walau beberapa kli Mama tunjuk sana sini even kat buntut pun kuar bintik2.. and i did mention beberapa kali kata bukan demam campak ke ni doc, doc dok nafikan.. katanya kalo demam campak harus dari atas dulu.. isk..

Malam tu lg byk kuar.. (budusnya doc!) Esok baru Mama sapu bedak sejuk ngan daun semambu.. (nasib baik umah Opah Embun banyak)

Scha tak suka bila Mama sapu ngan daun semambu. Scha dok cakap "janganlah.. janganlah.."
Pastu Opah suruh tumbuk atau blend daun tu kasik jgn gatal n nampak daun..

Mama taruh dlm pool Scha (whithout u noticing it..) dan selepas mandi terpaksa struggle ngan Ayah holding u. Scha asyik nak lari jek bila Mama nak sapu ubat.. plng teruk part kat tepi2 vagina.. tebal merahnya n celah buntut.

Mama baru tau ada demam campak songsang. Aunty Su (wife Uncle Ajir, anak Wan) yg bgtau coz anaknya dulu pun gitu. Ia akan keluar dari bwh naik keatas then return back down.. kira amik masa skit nak sembuh..

Before this plan ngan Aunty Mas nak makan nasi lemak umah Mama Yatie on weekend, terus tak jadik, takut plak nanti berjangkit.

Plan nak ke PWTC for Smart Kids Education 2010 pun tak dapat gi.

What to do. Things happen beyond our planning is God fate for us. Must be a better things for us ahead. Not to regret it, take things gratefully.

Apapun, alhamdullillah, walau ur mizel belum hilang sepenuhnya, Scha tak tergaru garu sangat. Ur playing as always like there's no tomorrow. hahha..


for record: U get your chicken pox when u was 2 years 3 months 1 week & 1 days old.



p/s: One more things, manjaaaaaaanyaaaa anak Mama la ni..



♥'s,


Monday, October 19, 2009

Rindunyeeeeee....



mandi kolam di rumah Daddy. Ada open house catering sendiri kat umah Daddy..heheh..





Wahhhh.. dekat sebulan Mama tak update blog.. banyak perkara harus dilakukan.. sampai tengah tulis ni pun ngan mata ngantuk. tak cukup tido.. dari ari Rabu lepas ada 5 catering, masak jek kejenya sampai Mama kekadang pening pikir barang nak beli..

Ofis pun nak pindah dalam 3 weeks ni.. arrghhh.. nak uruskan catering lagi.. Mama risaukan Scha. Memang ada Opah2, Atuk, Pak Ngah, Mak Su boleh jaga tapi Mama rindu nak layan sendiri kerenah anak Mama.. Mama suka bila kita bergurau.. hanya kita ber2..






p/s: forgive me if i always scold u lately.. i'm tired.. i 'm bz.. i really hate myself when i'm being impatient with u.. Maafkan Mama ye sayang... (Mama tak kejar duit tapi Mama + Ayah harus cari duit untuk sediakan keperluan kita..)


♥'s,


Monday, September 28, 2009

Baju Kurung Raya Saya!











p/s: Baju raya Mama + Scha tak siap. (tailor pungkok bengkak!) Nasib baik ada Opah Embun belikan, siap Opah jahit tangan pendekkan mana patut. Tq Opah.



♥'s,


Blog Widget by LinkWithin